buikvet, afvallen

5 Tips om buikvet te verminderen

Heb je ook zo last van hardnekkig buikvet? Misschien ben je al wel veel afgevallen en zit het er nog steeds. Baal je er van dat je het er maar niet af krijgt? Of misschien wil je juist beginnen om het er af te krijgen. Dit artikel kan je helpen om je buikvet serieus te verminderen.

Buikvet

We worden steeds dikker. Meer dan de helft van de mensen tussen de 30 en de 70 jaar is te zwaar. Vooral de groep met een te grote buikomvang is toegenomen. Dit is zorgwekkend aangezien het buikvet het meest schadelijk is. Het is een belangrijke graadmeter voor het risico op bijvoorbeeld diabetes en hart- en vaatziekten. Het gaat vaak samen met een te hoog cholesterolgehalte. Een ander woord voor buikvet is visceraal vet.

Is mijn buikomvang gezond?

In eerste instantie wil je natuurlijk weten hoe het staat met jouw buikomvang. Is jouw buikomvang wel gezond?

Je kan je buikomvang heel makkelijk meten. Ga rechtop staan. Breng een meetlint aan rondom je middel, op je blote huid. Trek het meetlint niet te strak aan. Let er wel op dat je je buikomvang op de juiste plek meet. Doe dit tussen je onderste rib en de bovenkant van je bekken. Dus ongeveer ter hoogte van je navel.

Ben je een vrouw en is je buikomvang 88 cm of meer? Dan is dit te veel.

En ben je een man en is je buikomvang 102 cm of meer? Dan is dit ook te veel.

Waardoor ontstaat buikvet?

Suiker zit van nature in fruit, groente en melk. Maar suiker wordt ook veel toegevoegd aan producten zoals frisdrank, zuivelproducten, koek, gebak, conserven, sauzen en zelfs aan brood. In één jaar eten we 26 kilo van die toegevoegde suiker per persoon. Dat zijn 18 suikerklontjes per dag!

Suiker wordt heel snel omgezet in glucose en verhogen je bloedsuikerspiegel supersnel. Het maakt direct een stoot insuline aan in je lichaam om je bloedsuikerspiegel omlaag te krijgen. Het gevolg is weer dat je bloedsuikerspiegel te laag is waardoor je weer trek krijgt in suikers. Als je teveel suiker krijgt dan zet je lever dit om in vet. De opslag voor vet kan ervoor zorgen dat je lichaam minder gevoelig wordt voor insuline, waardoor je bloedsuikerspiegel stijgt. Dit kan ook leiden tot diabetes type 2.

Wat kan ik doen om mijn buikvet te verminderen?

Buikvet, vetpercentage verminderen en afvallen doe je door je een calorietekort te creëren en de onderstaande tips in acht te nemen.

Buikvet, Afvallen Almere, Afslanken Almere, Personal training Almere
  1. Extreme diëten zijn geen oplossing. Dit leidt vaak alleen maar tot een jojo-effect. Het is beter om je voeding in kleine stappen aan te passen en meer te gaan bewegen. Kijk eens kritisch naar het suikergehalte in de huidige voedingsmiddelen die je nu tot je neemt. Vervang dit door een product met minder suiker. En kijk dan ook direct naar de slechte toevoegingen zoals E-nummers, zout, zoetstof en dergelijke. Eet liever biologisch.
  2. Probeer je voedingsmiddelen hier en daar wat te vervangen. Vervang je frisdrank en suikerhoudende sappen vaker door thee en water. Het is wel een beetje meer moeite maar fruitsmoothies zijn natuurlijk heerlijk om de de dorst te lessen en smaakt ook heerlijk zoet.
  3. Eet meer vezelrijke producten. Groenten, fruit, peulvruchten en volkoren producten. Dit vertraagt de afbraak van koolhydraten waardoor je bloedsuikerspiegel minder snel stijgt.
  4. Eet meer eiwitrijke producten, zowel plantaardig als dierlijk. Het stilt je honger en trek in iets lekkers. Het houdt ook je bloedsuikerspiegel meer in balans.
  5. Volkoren brood is gezonder dan wit brood. Maar ook volkoren brood kan leiden tot een verhoging van je bloedsuikerspiegel. De samenstelling is niet altijd duidelijk en vaak bestaat het uit gemalen graan. Hierdoor wordt het snel verteerbaar en zal het je bloedsuiker doen stijgen. Eet er dus minder van. Vervang het door een maaltijd met sla, komkommer, tomaat en garnalen bijvoorbeeld. Of wat zilvervliesrijst met kipfilet en wokgroenten. Kan ook heerlijk zijn.

Kom je er echt niet meer uit en heb je hulp nodig? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Dit kan geheel vrijblijvend. Klik hier.

Heb jij nog tips om je buikvet te verminderen? Laat ze hieronder achter.

Tags: buikvet, afvallen, afslanken, dieet, personal trainer, snel afvallen, afvallen almere, goedkope personal trainer, personal trainer almere, fitness, bodybuilding, bikini-fitness
Volg en like ons:
Pin Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *