Afvallen, afslanken, dieet, fitness

Lunges voor benen en billen

Lunges zijn goed om je bovenbenen en billen te trainen maar ze zijn ook goed om de moeilijk bereikbare spieren aan de binnenkant van je bovenbenen te trainen. Lunges zijn goede oefeningen voor beginners maar ook onder de zeer ervaren sporters worden ze nog steeds gedaan met allerlei variaties.

Lunge variaties

In dit artikel worden de lunges uitgevoerd met dumbells maar er zijn allerlei variaties te bedenken. Je kunt ze uitvoeren met kettlebells. gewichtsschijven of een barbell met gewicht.

Train je niet in de sportschool en heb je geen fitnessaccesoires thuis dan kun je ze ook zonder gewicht uitvoeren. Hou je handen dan in je zij. Heb je halve liter-flesjes thuis dan zou je die kunnen vullen met water en die in je handen kunnen houden. Je kunt eventueel ook twee kleine plastic tasjes vullen met twee gelijke producten van een kilo, een pak suiker of een pak sap bijvoorbeeld.

Juiste uitvoering van een lunge

Ga rechtop staan met je voeten op heupbreedte. Span je buikspieren een klein beetje aan door je navel wat in te trekken, hierdoor kan je ook beter je rug recht houden. Ontspan je schouders en hou je rug recht door je borst iets vooruit te houden (geen holle rug).

In het begin zul je misschien wat problemen hebben met je balans en voelt het wat wiebelig maar dat wordt steeds beter naarmate je de oefening vaker doet.

Maak met je linkerbeen een grote stap naar voren en zorg dat je als eerste met je hiel de vloer raakt. Zak tegelijkertijd door met je rechterknie net boven de grond. Hou je rechterbovenbeen in lijn met je bovenlichaam. Je linkerknie mag wel iets naar voren komen maar laat je knie niet over je teen heen komen.

Zet vervolgens goed af met je linkerhiel om weer terug in positie te komen. Dit is erg belangrijk om de juiste spieren goed te oefenen.

Bekijk de video hieronder voor de juiste vorm.

Heb je vragen over deze oefening of wil je iets anders opmerken? Laat dan een reactie hieronder achter.

Tags: buikvet, afvallen, afslanken, dieet, personal trainer, snel afvallen, afvallen almere, goedkope personal trainer, personal trainer almere, fitness, bodybuilding, bikini-fitness
Volg en like ons:
Pin Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *